Over de Reststoffenbeurs

De Nationale Reststoffenbeurs is in 1986 in het leven geroepen door de Vereniging van Kamers van Koophandel in Nederland om bedrijven te helpen bij het zoeken naar hergebruiksmogelijkheden voor hun afval- en reststoffen. Na enkele jaren is het initiatief verzelfstandigd en dat is het nu nog steeds. Daarmee is de Reststoffenbeurs de oudste particuliere reststoffenbeurs in Europa. De Reststoffenbeurs onderhoudt nog steeds nauwe relaties met de Kamers van Koophandel, alsmede met buitenlandse Kamers van Koophandel.

Inmiddels speelt ‘vraag & aanbod van reststoffen’ zich helemaal af via internet. Hiermee is het mogelijk om snel en adequaat informatie te bieden en te verwerken. De Reststoffenbeurs werkt samen met Afvalgids.nl, een onafhankelijke marktplaats voor dienstverlening en producten uit de afvalbranche. Beide initiatieven zijn de belangrijkste portals in Nederland voor alles wat met afval heeft te maken.

Wij bieden u de informatie meertalig aan om ook de bezoekers uit onze buurlanden van dienst te kunnen zijn. Hergebruik van reststoffen is tenslotte ook een grensoverschrijdende activiteit.

Mocht u opmerkingen of vragen hebben over deze website neem dan contact met ons op.